Gedser. 11 augustus 2021

Gepubliceerd op 12 augustus 2021 om 21:50

De 5 jongens van de FRAM willen rond 3 uur gaan varen, dat zullen we vannacht dan vast wel horen want het zijn niet bepaald stille stappers. De vlag strijken zoals ik elke avond doe (ik hang hem 's morgens met een slaperig hoofd wel eens op de kop, maar dat mag de pret niet drukken), doen ze ook niet.

Het wordt kwart voor 6 als de jongens uitvaren richting Gedser. Nadat de 2 grote werkschepen van de windmolens uit zijn gevaren rond 8 uur gaan wij de haven ook uit. Meteen de 3 zeilen gehesen en met een mooi windje richting zzw. We zien een grote zeppelin in de lucht. We krijgen nog een stukje van een grote donkere bui over en ik zit even binnen, lekker droog. Later schijnt de zon alweer en varen we rond de 6 knopen.

Er ligt 1 ankeraar voor de kust bij Gedser en dat gaan wij ook doen, op 7 m. diepte en 40 m. ketting ligt het anker meteen goed. Even later hoor ik de bruinvissen die een hele tijd rond de boot blijven zwemmen. De sterns vliegen erboven. Zo mooi!
We eten bij zonsondergang, een schijfje van de nieuwe maan is er ook al weer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gedser is een plaats in de Deense regio Seeland, gemeente Guldborgsund, en telt 850 inwoners. De plaats ligt op het eiland Falster. De Gedserbanen, de spoorlijn tussen Nykøbing Falster en Gedser, werd op 27 juni 1886 geopend.Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.