Hoorn

Gepubliceerd op 2 juni 2021 om 21:54

We hebben een paar dagen geen internet gehad, maar ik zal jullie nu weer even bijpraten.

Vrijdagochtend om 9 uur zijn we heel rustig van Makkum naar de Kreupel gezeild. Er was niet zoveel wind. Onderweg weer veel vliegjes die we nu buiten houden.

Het zeilschip "Fantastiko"  kwam ons voorbij. Ik ben met dit schip drie maal mee naar Engeland geweest en in 2018 voer ik ermee naar Kopenhagen. We zien nog 2 stel wieken op een schip bestemd voor de windmolens. Er staan nu zo'n 35 van de 89 geplande molens.

Op de Kreupel liggen nog 7 schepen, die hier gaan overnachten, waaronder de havenmeester. De tafeleenden zwemmen om ons heen! We zien geen meeuwen kuikens maar die zitten vast verderop.

We liggen nu in Hoorn. Bij Enkhuizen hebben we voor anker gelegen. Na onze eerste sluisschutting naar het Markermeer, zijn we aangekomen in Hoorn.

De eerste nacht voor anker en nu liggen we in de Grashaven achter de oude gevangenis. Gisteren gelopen en vandaag heerlijk gefietst langs de dijk en door dorpjes terug naar Hoorn. De 3 jongens van de Bontekoe zitten er ook nog. Ik dacht dat ze verder van de toren af zaten. Er zitten nu trouwens 4!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.