Onderweg naar Lekkum

Gepubliceerd op 29 juni 2021 om 22:17

We verlieten Makkum op vrijdag 25 juni en zijn toen naar Stavoren gezeild. Daar zijn we door de sluis gegaan naar het binnenwater.

We voeren in alle rust op de genua via de Jeltesloot naar het starteiland in het Sneekermeer, waar we van 22.00 tot 6.30 aanlegden. 's Morgens, toen de zon op kwam, zijn we naar Terherne gevaren en daar hebben we geankerd.  Rr lagen 3 aan een ankerboei. Nog even geslapen en daarna de hele dag geen zon meer gezien.

Van Terherne naar Grou, daar was het vrij vol maar we vonden een vrije box. Familie van Sybren met kleine Ylva van 4 maand kwam aan boord. Het was de 1e keer voor haar op een boot! Zaterdagmiddag voeren we naar Wergea waar we 2 neven en tante op bezoek kregen. Het is niet zo diep in de haven. Na een gezellige visavond voeren we zondagmorgen achteruit weer naar het doorgaande water en de Palma brug.

We kwamen door alle bruggen rond Leeuwarden en hebben even gegeten na de Hermesbrug. Het lukte niet om in de Prinsentuin aan te leggen. Er is wel ruimte maar de walkanten zijn heel laag en er staan geen paaltjes, waar we de Dutch Rose aan vast kunnen maken. We varen door naar Lekkum waar de havenmeester de punt voor ons heeft gereserveerd! Het is ook nog zijn 60e verjaardag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.