Svendborg 22 juli 2021

Gepubliceerd op 22 juli 2021 om 22:10

Gisteren zijn we op genua en kotterfok naar Svendborg gezeild. Bij een klein haventje gekeken maar toch maar doorgevaren.

Onder een grote brug door en om de werf heen waar een varende havenmeester is die ons welkom heet en ons naar een plek stuurt om aan te leggen. We liggen naast een Deen die vraagt of we de dolfijn ook hebben gezien. Die zwemt al een paar jaar net buiten de haven. Als we later de wal op gaan zien we hem zwemmen. We eten verse zalm, broccoli en gebakken aardappelen. Later haalt Sybren nog een paar megagrote ijsjes!

Vanmorgen eerst weer naar het havenkantoor maar er is een automaat die we gisteren niet hebben gezien. Nog wat door de stad en bij de museumhaven langs gelopen. Bij een Aldi wat boodschappen gedaan en teruggelopen. Van hoog naar laag. Er ligt nu een klein bootje naast ons, de haven is weer voller geworden. Morgen weer varen.

Svendborg is een havenstadje op Funen met 27.263 inwoners, en maakt deel uit van de gemeente Svendborg. In de nabijheid van Svendborg staat het Valdemars Slot, een kasteel uit de zeventiende eeuw. Bij het Valdemars Slot groeit de Ambrosius-eik, een ongeveer vierhonderd jaar oude zomereik Quercus robur.Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb