Brunzbuttel 15 juli 2021

Gepubliceerd op 16 juli 2021 om 23:16

Woensdagochtend nog een keer bij de Jan-van-Genten gekeken. Ze hebben nu een heel ander gedrag dan gistermiddag toen het warm was. Ze vliegen nu veel met groen nestmateriaal, wat ze voor onze voeten wegplukken van de rotsen.

Havenuitgang met zicht op het kanaal.

Later hebben we een wandeling met gids door de tunnels geboekt. Héél indrukwekkend wat zich hier op Helgoland heeft afgespeeld!
Donderdag rond 9 uur naar de pomp en daar 200 liter diesel getankt en 100 euro bespaart! Dan gaan we richting Cookshaven met de kotterfok en 2/3 grootzeil. Gaat heel mooi, soms een hoge golf. Even stroom tegen maar al vrij snel stroom mee, soms wel 3 knoop. Boven Cookshaven hangt een dikke bui. Naar binnen of doorvaren? We kiezen er voor om naar Brunzbuttel te gaan, zodat we kunnen profiteren van de stroom. Nog 3 kwartier voor de sluis gewacht en rond 19.30 waren we in de haven, tegen onze buren van vanmorgen die uit Zwitserland komen. 
Vandaag 45 mijl gezeild met windkracht 5/6. Lekker maar wel beetje onrustig geslapen. De buren wilden om 7 uur vertrekken.

Brunsbüttel

 

Brunsbüttel is een gemeente in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, gelegen in de Kreis Dithmarschen. De plaats telt 12.554 inwoners. Brunsbüttel vormt het westelijke eindpunt van het Noord-Oostzeekanaal.Wikipedia

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb