Helgoland 12 juli 2021

Gepubliceerd op 12 juli 2021 om 22:51

Gistermorgen om 9 uur de haven uit en tot 19.00 uur prachtig gezeild! Stroom tegen, mee, even tegen en weer mee.

We gaan verschillende keren overstag om niet in de drukke scheepvaart route te komen. Rond 16 uur zien we Helgoland liggen. Dan komt er een donkere lucht opzetten waar we alleen een paar spatjes regen uit krijgen. Sybren probeert nog om een makreel te vangen maar dat slaagt niet. Net voor de haveningang vaart de reddingboot uit om een schip met motorproblemen op te halen. De wind is ook weg en wij hebben vanaf 19.00 uur op de moter gevaren. Om 21.30 zijn we aangemeerd bij een Zweed die weer tegen 2 Nederlandse boten ligt.

De reddingboot ligt nu achter ons.
Vandaag over het eiland gelopen langs Lange Anna en de Jan van Genten, 3 teenmeeuwen en zee-alken op de rotsen. Prachtig om ze te zien met hun kleine en al grote kuikens. Een paar zitten zelfs nog op hun ei. Het ruikt er naar vogelpoep en Walstro en andere bloemen.

Filmpje Jan-van-Genten

Helgoland

 

Helgoland is een Duits eiland in de Noordzee. In het verleden is het eiland onderdeel geweest van Denemarken en van het Verenigd Koninkrijk, maar sinds 1890 is het Duits grondbezit. Het ligt aanzienlijk verder uit de kust dan de Oost-Friese Waddeneilanden, waar het niet toe gerekend wordt.Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.